Magisterutbildning i litteraturvetenskap

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Magisterutbildning i litteraturvetenskap och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som kommer att vara er lärare på programmets inledande kurs Humanistisk vetenskapsteori heter Svante Lovén. Jag ser fram mot att vi tillsammans ska fördjupa oss i teorier om hur forskning inom humaniora går till. Har ni funderingar och undringar inför kursen får ni gärna höra av er med frågor till mig.

Utbildningsplan: Magisterutbildning i litteraturvetenskap

Programkod: HLIVA Anmälningskod: M3661
Ort: Sundsvall Studieform: Campus Studiefart: 100%
Start: Höstterminen 2019

Kursen Humanistisk vetenskapsteori börjar med en första träff tisdagen den 3/9, 13.15-16.00.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation
Den första delkursen löper med seminarier en gång i veckan. Ni kommer att i augusti få en studiehandledning som klargör allt gällande kursen, exempelvis vad ni ska läsa till varje gång.
När det gäller litteraturlistan behöver ni inte införskaffa Gwyn Williams bok.
Till den första träffen ska ni ha läst ett antal texter som handlar om mening, och som ni hittar i Filosofin genom tiderna: texter. Efter 1950, i urval av Konrad Marc-Wogau, Lars Bergström och Staffan Carlshamre, 2. uppl. Stockholm 2000. Det ni ska läsa är avsnittet ”Mening och tolkning” som innehåller Paul Grice: ”Mening” (läses översiktligt); John R. Searle: ”Vad är en talakt?”; Hans-Georg Gadamer: ”Om förståelsens cirkel”; Jacques Derrida: ”Signatur händelse kontext”; Donald Davidson: ”Tre slags kunskap”.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag ser fram mot en givande höst. Hör, som sagt, gärna av er till mig om ni har några frågor gällande kursen. Om inte, så träffas vi till hösten!
E-post: svante.loven@miun.se, tel. 073-0276317

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Sven Anders Johansson
Lärare