Litteraturvetenskap GR (B), 30 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Litteraturvetenskap GR (B), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som kommer att vara er lärare under de första delkurserna på Litteraturvetenskap B heter Svante Lovén, och jag ser fram mot att vi tillsammans ska fördjupa oss i frågan vad litteraturvetenskaplig forskning är. Har ni funderingar inför kursen får ni gärna höra av er med frågor till mig.

Kursplan: Litteraturvetenskap GR (B), 30 hp

Kurskod: LI011G Anmälningskod: M2651
Ort: Sundsvall Studieform: Distans Studiefart: 50%
Kursperiod: 2019-09-02 - 2020-06-07

Kursen börjar med en första träff via Zoom torsdag 12/9, kl. 13.15-16.00.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Kursen ni ska läsa är en nätkurs, med obligatoriska online-seminarier via ett system som heter Zoom. Basen för kursen kommer att utgöras av lärplattformen Moodle. Där kommer ni bland annat att hitta studiehandledning, instruktioner för enskilda uppgifter och forum för diskussioner med era kurskamrater. Men utöver detta kommer vi alltså också att träffas för seminarier via Zoom. För dessa seminarier måste ni ha en bra internetuppkoppling, ett bra headset och en webbkamera. Se till att ni har denna utrustning och att den fungerar när kursen startar. Se: https://www.miun.se/student/studentstod/digitala-verktyg-for-studenter/zoom/

Kursen går på halvfart, vilket innebär att ni bör avsätta tid för ca 20 timmars studier per vecka. Den första delkursen löper med nätseminarier enligt följande:

Träff 1: v. 37, torsdag 12/9, kl. 13.15-16.00.
Träff 2: v. 39, torsdag 26/9, kl. 13.15-16.00.
Träff 3: v. 41, torsdag 10/10, kl. 13.15-16.00.
Träff 4: v. 43, OBS! tisdag 22/10, kl. 13.15-16.00.
Träff 5: v. 45, torsdag 7/11, kl. 13.15-16.00.

Vill ni redan nu börja skaffa litteratur, kan ni titta i kursplanens litteraturlista. Sök på Litteraturvetenskap GR (B) LI011G: http://www.miun.se/kursplaner

Till det första mötet ska ni ha läst följande:
Litteraturvetenskap – en inledning; Jonathan Cullers Litteraturteori: en mycket kort introduktion, Shakespeares dramer Hamlet, Köpmannen i Venedig (The Merchant of Venice) och Stormen (The Tempest), samt Edith Södergrans Samlade dikter.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag ser fram mot en givande kurs. Hör, som sagt, av er till mig om ni har några frågor gällande kursen.
Svante Lovén, tel. 073-0276317 e-post: svante.loven@miun.se

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Roger Edholm
Lärare