VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Ekoteknik och som student vid Mittuniversitetet.

Som programansvarig för grundprogrammet i Ekoteknik, vill jag välkomna er till vårt program. Jag hoppas att du kommer att trivas under din tid här och att du ska få med dig en massa kunskap för att göra världen lite hållbarare.

  • Programkod: NEKOG
  • Anmälningskod: B7131
  • Ort: Södertälje
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2019

Kursen börjar i vecka 36, länk till schema kommer senare. Under vecka 38 kommer vi gemensamt att göra en utflykt till Bydalsfjällen så tänk på att redan nu börja planera för att var hemifrån måndag till fredag den veckan. Mer praktisk information om den resan kommer efter kursstart.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Under kursen kommer vi att använda nätplattformen Moodle där vi lägger upp information om alla kurser och där det finns möjlighet att kommunicera med lärare och andra studenter. I denna länk hittar du kursplan med litteraturlista till programmets första två kurser:
https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=17046
https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=17861

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ses i höst!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetHenrik Haller
Henrik Haller
programansvarig Ekoteknik-programmet