Pedagogik AV, Forskningsmetodologi, vetenskaplig design och kvantitativa metoder, 7,5 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Pedagogik AV, Forskningsmetodologi, vetenskaplig design och kvantitativa metoder, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Välkommen till en ny termin och kurs inom ramen för magister- och masterprogrammen samt du som läser kursen som fristående.

Kursplan: Pedagogik AV, Forskningsmetodologi, vetenskaplig design och kvantitativa metoder, 7,5 hp

Kurskod: PE054A Anmälningskod: T2441
Ort: Sundsvall Studieform: Distans Studiefart: 50%
Kursperiod: 2019-09-02 - 2019-11-10

Kursen startar den 2 september och pågår fram till 8 november. Den omfattar 200 timmar och ges på halvfart vilket innebär att du behöver ta höjd för 20 timmars studier per vecka.
Detaljerad information om uppgifter och träffar kommer du att erhålla i studiehandledningen som kommer att publiceras i kursens kursrum på Moodle i samband med kursstart.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Kursen baseras på att du tar eget ansvar för dina studier och lärprocess, därför rekommenderar vi dej att du inte bara skaffar utan också orienterar dej i kurslitteraturen inför kursstart. Det gäller särskilt om du inte arbetat/arbetar så mycket med statistisk analys eller känner dej bekant med statistiska begrepp. På det sättet tror vi att du ger både dej själv och dina studier de bästa förutsättningarna.

Måndag 2 september kl. 10.00-11.00 ger kursansvarig Catharina Höijer en kursintroduktion via ZOOM, länk till denna konferens finner du här, https://miun-se.zoom.us/j/7537329598, och i kursrummet. Vid denna introduktion ges övergripande information om kursen som helhet. Informationen baseras på kursplanen, studiehandledningen och information i kursrummet. Lärare på kursen är Marcus Sundgren.

Den första veckan ägnar du dej sedan åt självstudier av Discovering statistics using IBM SPSS statistics, av Field (2018) som är kursens huvudbok. Läs de inledande sidorna xv - xxx samt kapitel 2 (2:1 - 2:9). På det sättet lär du dej hur boken är uppbyggd och tänkt att användas samt du får en rad värdefulla länkar som du kommer att ha nytta av. I kapitel 2 kan du uppdatera dej på centrala begrepp inom området. Uppgifterna på s. 93 löser du och kontrollerar dina kunskaper enligt instruktioner i boken.

Vidare uppgifter och tider för kursens olika läraktiviteter finner du i studiehandledningen.
Lista över kurslitteratur finner du i kursplanen.

Studieformen är Distans utan träffar på Campus, men med schemalagda träffar via videokonferensen Zoom. Det är viktigt att du bekantar dej med Zoom, se exempelvis https://support.zoom.us/hc/en-
us/categories/200101697. Det är också viktigt att du har tillgång till ett headset eller motsvarande så att det inte blir rundgång under våra samtal.

Kommunikation mellan kursdeltagare samt deltagare och lärare är helt internetbaserad via kursens rum på lärplattformen Moodle. Moodle får du tillgång till när du registrerar dej på kursen.

I samband med att du registrerar dej kommer du att tilldelas ett e-postkonto kopplat till ditt studentkonto. Det är till denna e-post som du kommer att få all information som vi lärare skickar ut via kursrummet i Moodle. Vill du koppla kontot till din privata mailadress gör du det manuellt via Studentportalen. Men det finns risk att din server sorterar meddelanden från oss som skräppost - så du behöver vara uppmärksam på din inkorg (om du väljer att vidarebefordra till din privata e-post) så att du inte missar något viktigt. Mer om detta finns på Miuns hemsida, Studentportalen och i Moodle.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Frågor som gäller kursens upplägg och uppgifter besvaras av undervisande lärare. Frågor av administrativ karaktär riktas till kursansvarig, fakultetsadministratör eller studierektor.

Lärare: Marcus Sundgren, marcus.sundgren@miun.se
Kursansvarig: Catharina Höijer, catharina.hoijer@miun.se
Fakultetsadministratör: Gunilla Lindgren, gunilla.lindgren@miun.se
Studierektor: Marie Frykland, marie.fr

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Catharina Höijer