Religionsvetenskap AV, 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Religionsvetenskap AV, 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada över att du har valt att läsa magisterkursen i religionsvetenskap hos oss! Just nu ger vi kurser från A- till magisternivå, men siktar på starta forskarutbildnings-nivån i framtiden. Vi vinnlägger oss om att stimulera våra studenter att gå långt inom religionsvetenskapen.

  • Kursplan:
  • Kurskod: RK001A
  • Anmälningskod: M2931
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2019-09-02 - 2020-01-19

Kursens första starttillfälle är under den första veckan på kursen. I allmänhet hålls ett seminarium per vecka under de två första delkurserna. Därefter ungefär ett seminarium varannan vecka. Dessutom förväntas studenterna medverka i vårt högre seminarium som är webbaserat.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.


2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Gå in på Miuns hemsida https://portal.miun.se/ny-student samt https://biblioteket.miun.se/student och läs informationen där så att du är väl förberedd när kursen startar.

Kursen syftar till att ge dig fördjupning och specialisering så att du under vårterminen ska kunna skriva en bra uppsats, eller om du inte gör det få specialistkunskap inom ett område som intresserar dig. Efter de första två delkurserna läser du två skräddarsydda kurser som utformas i samråd med handledaren. Men även under dessa kurser hålls seminarier som ska ge breddning och förtrogenhet med ett vetenskapligt arbetssätt.
Samtliga föreläsningar spelas in och läggs ut i mp3-format. Det gör att vi kan lägga mer tid på seminarier och på annan kontakt med er studenter. Eftersom seminarierna är viktiga är det viktigt att registrera sig så snart som möjligt för att inte komma efter.

På lärplattformen Moodle hittar du sådant som du behöver för att gå kursen. Här lägger vi ut föreläsningar, dokument och annat kursmaterial. Via Moodle skickar vi meddelanden till din miun-mejladress så det är viktigt att du använder den. Via Moodle tar du även del av våra nyhetsmeddelanden. Moodle når du via studentportalen. Det är viktigt att du kontinuerligt går in på Moodle för att ta del av nytillkommen information under kursens gång.

Vi kommer att bygga upp en god vetenskaplig arbetsmiljö och för det är våra seminarier oerhört viktiga.

För dig som läser på distans använder vi ett system som heter Zoom för seminarier. Länken till våra virtuella rum där finner du också i lärplattformen. Där kan man samtala om man har ett headset med mikrofon och hörlurar. Det är särskilt viktigt med hörlurar, eftersom ljudet från seminariet annars ”ekar” när din mikrofon är påkopplad. Det är också trevligt med webkamera, men inte ett krav för att få delta i seminarierna.

Läser du helfart (100%) så innebär det att vi förväntar oss att du har möjlighet att delta dagtid och att du kan lägga 40 timmar i veckan på dina studier.


I nuläget ger vi kurser från A- till magisternivå, men siktet är inställt på att starta forskarutbildnings-nivån i framtiden. Vi vinnlägger oss om att stimulera våra studenter att gå långt inom religionsvetenskapen.
En del i det innebär att vi uppmuntrar studenterna att skriva forskningsartiklar som baseras på uppsatserna. Det ger ökade möjligheter att komma in på forskarutbildning, även om vi själva ännu inte har någon sådan. Glädjande nog har vi de senaste åren sett hur våra studenter publicerat vetenskapliga artiklar och fått möjlighet att presentera sin forskning vid internationella konferenser.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJörgen Magnusson
Än en gång, hjärtligt välkommen till kursen!

Ämnesföreträdare och kursansvarig