Arkiv- och informationsvetenskap GR (A), 30 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Arkiv- och informationsvetenskap GR (A), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Kursen ges på distans med regelbundna föreläsningar online samt ett obligatoriskt moment i Sundsvall. Mer om hur de verktyg vi använder och hur det är att vara distansstudent finner du här: https://portal.miun.se/distansstudenter och https://portal.miun.se/hjalpmedel

För studierna behöver du en fungerande dator med internetuppkoppling. Att ha fungerande headset och en kamera förväntas.

Kursen startar 2 september. Börja med att presentera dig i Moodle och förbered första uppgiften. För att få behålla din plats på kursen ska du visa dig aktiv och det gör du genom att göra dessa aktiviteter.

Kursen inleds med en introduktionsföreläsning 03 september 2019, kl 09.15. Föreläsningen hålls online i Zoom För att delta används länken: https://miun-se.zoom.us/j/534878109

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom Då denna kurs bedrivs online så är schemat i moodle, utgå från det.. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs. Observera att du har sökt ett kurspaket och kommer att läsa fler kurser (som bildar paketet) och du måste registrera dig på varje kurs.

Kursinformation
Kursen består av fyra delkurser, två på höstterminen och två på vårterminen. Den andra delkursen har ett examinerande seminarium i Sundsvall, så för att bli godkänd på det momentet behöver man delta på plats. OBS! Seminariet är schemalagt till den 25/11 2019.

En stor del av av litteraturen som används i kursen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning.

Distansstudier innebär att du som student har ett stort ansvar för att genomföra dina studier. De beräknas ta motsvarande 20 timmar per vecka och det är viktigt att skapa rutiner och planering för att det ska bli genomfört. I kursen kommer alla in med olika erfarenheter och kunskaper, vilket är en stor tillgång. Så om man är villig att dela med sig, ställa frågor och vara delaktig så blir det roligare och gruppen kommer att lära sig mer!

Var aktiv i kursen!
För att visa att du är aktiv på kursen måste du under de tre första veckorna genomföra ett obligatoriskt kursmoment som framgår i Moodle. Om du inte genomför aktiviteten förlorar du din plats på kursen. Det medför att du inte kan fortsätta att följa denna kursomgång. Du får söka kursen nästa gång den erbjuds.

De två kurserna under höstens kursplaner i kronologisk ordning. Info om litteratur samt examination återfinns:
https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=21861
https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=21981

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Återigen varmt välkommen!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Erik Borglund
Ämnesföreträdare & forskningsledare i arkiv- och informationsvetenskap