Ekonomprogram

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Ekonomprogram och som student vid Mittuniversitetet.

Anna Sörensson heter jag och är programansvarig för Ekonomprogrammet i Östersund och jag hälsar dig varmt välkommen till programmet och campus Östersund.

Du registrerar dig på programmet genom att registrera dig på terminens första kurs, se separat information gällande registrering under avsnittet "Innan studierna". Registreringen har öppet 29/8 - 9/9, sedan upphör möjligheten till registrering

  • Utbildningsplan:
  • Programkod: SEKOG
  • Anmälningskod: L4351
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2019

Mittuniversitetet önskar alla nya studenter välkomna samt lite information den 2 september kl 10.00-11.30 Nya studenter hälsas välkomna till Mittuniversitetet, lokal: F214, Aulan

Program- och kursstart med första föreläsningen startar den 3 september kl 08.15-10.00, sal F229. Vi inleder med kursinformation och avslutar passet med information om ekonomprogrammet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50gQ0560YvQQ75Z8570Y0Zy9007323Y66Q775.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Programmet är ett campusprogram och samtliga i programmet ingående kurser är campuskurser med normal undervisning på helfart. Vilket förutsätter din närvaro här på campus Östersund.

Andelen moment med obligatorisk närvaro varierar mellan kurserna och framgår av respektive kursschema och -information. För kurser med salstentamen gäller att tentamen skrivs här på campus.

Spärrar i utbildningen förekommer under år två och tre. Genom särskilda behörighetskrav till kurserna som kräver att du har avslutat vissa av de tidigare kurserna. Samtliga behörighetskrav framgår av kursplanen till respektive kurs.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen till programmet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnna Sörensson
Programansvarig