Kommunikations- och PR-programmet

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Kommunikations- och PR-programmet och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som skriver det här välkomstbrevet till dig som antagits heter Solange Hamrin och är programansvarig för Kommunikations- och PR-programmet.

Utbildningsplan: Kommunikations- och PR-programmet

Programkod: SKOPG Anmälningskod: I2431
Ort: Sundsvall Studieform: Campus Studiefart: 100%
Start: Höstterminen 2019

Måndag 26 augusti kör vi igång med ett obligatoriskt upprop klockan 13:30 i hus J sal 423 på Campus Åkroken i Sundsvall. Uppropet är som sagt obligatoriskt och kräver din personliga närvaro. Om du vill behålla din plats, men är förhindrad att närvara måste du i förväg anmäla det till vår fakultetsadministratör Kerstin Nyström kerstin.nystrom@miun.se

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g70560YvQQ51Z8670Y0ZyQ001743Y68Q7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation
Efter uppropet väntar en veckas information och introduktion av lärare på utbildningen och studenter från linjeföreningen Committ.

Onsdag den 4 september börjar er första kurs på utbildningen, Introduktion till medie- och kommunikationsvetenskap. Vi ses klockan 10:15 – 12:00 i sal R108. Då kommer ni att träffa såväl mig som Emelie Bäck som är kursansvarig för er första kurs. Vi inleder då med en presentationsrunda och går vidare till en kortare programintroduktion. Efter det tar Emelie över och ger er en kort kursintroduktion.

När det gäller litteraturen till den första kursen föreslår jag att du beställer den i god tid innan kursstart. Det finns ingen bokhandel i Sundsvall som har kurslitteratur i lager. Klicka dig fram till kursplanen och ta reda på vilken litteratur som gäller på er första kurs. Här är länken till kursplanerna www.miun.se/kursplaner. För att hitta rätt kurs skriver du in kurskoden MK070G i sökfältet.

För att kunna fylla på med lite mer extra information om KomPR, våra kurser, spännande branschsamarbeten och mer detaljerad information om välkomstveckan så har vi startat en tillfällig Facebookgrupp som kommer att vara öppen juni – augusti. Vi kommer också att lägga ut lite bilder där, samt länka till kursplan och schema. Vi kommer även till och från under sommaren att svara på frågor som ni kanske har om utbildningen. Gruppen är öppen och dit hittar ni (förhoppningsvis) om ni söker på namnet ” Vi som sökt Kommunikations- och PR-programmet på Mittuniversitetet 2019” Annars finns den på följande länk: https://www.facebook.com/groups/2246234389023918/

För att hålla dig uppdaterad nu under sommaren fram till terminsstart och möta dina framtida studiekamrater på nätet föreslår jag att du går med i Facebookgruppen.

Har ni inte Facebook så kollar vi också e-post då och då under sommaren och nås på solange.hamrin@miun.se och kerstin.nystrom@miun.se

Från och med 12 augusti nås jag även på tfn 010-142 84 13. Den 15 augusti når ni även vår fakultetsadministratör Kerstin Nyström på kerstin.nystrom@miun.se eller 010-142 88 01.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Nu vet du det mest nödvändiga inför terminsstarten. Jag ser verkligen fram emot att träffa dig och alla dina klasskamrater i KOMPR19 under välkomstveckan och vid kursintroduktionen!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Solange Hamrin
Lektor