Sociologi GR (B), 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Sociologi GR (B), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som är ansvarig för Sociologi B som helhet under höstterminen 2019 heter Anders Ramsay. Det första moment (delkurs 1), "Moderna klassiker" har Anna Olovsdotter Lööv hand om. Det andra momentet, "Modernitet och samhälle i förändring" är det jag som ansvarar för.

  • Kursplan:
  • Kurskod: SO047G
  • Anmälningskod: Q7091
  • Ort: Sundsvall/Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2019-09-02 - 2020-06-07

Kursen börjar i vecka 36. Deltagarna kommer att få tillgång till kursmodulen i Moodle några dagar innan kursstart, efter registrering på kursen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.


2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Varje moment/delkurs är upplagt med inspelade föreläsningar, inlämningsuppgifter och diskussionsfora. Varje moment avlutas med en hemtentamen som omfattar de sista två veckorna av momentet.

Kurslitteraturen framgår av kursplanen som finns på MIUN hemsida. Den första bok som behandlas på "Moderna klassiker" är Berger & Luckmann, The Social Construction of Reality.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Välkommen till vad som förhoppningsvis ska bli en givande termin.

Anders

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnders Ramsay
Kursansvarig