Basår/behörighetsgivande utbildning

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Basår/behörighetsgivande utbildning och som student vid Mittuniversitetet.

Vi som är programansvariga heter Tomas Nilson, Jennie Sandström och Pernilla Johnsen. Vi ska göra vårt bästa för att du ska trivas under din studietid.

Utbildningsplan: Basår/behörighetsgivande utbildning

Programkod: TBASX Anmälningskod: K2291
Ort: Sundsvall Studieform: Campus Studiefart: 100%
Start: Höstterminen 2019

Basåret i Sundsvall startar med en programträff måndag 2 september kl 10.15 i sal O102. Då kommer du få viktig praktisk information inför dina studier och träffa lärare.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1Q5008.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation
Vi rekommenderar att du innan programmet startar, i vecka 34-35, läser en preparandkurs i matematik för att fräscha upp dina matematikkunskaper. Preparandkursen MA014X är på tre förutbildningspoäng. Det behövs ingen särskild anmälan till den, utan du får registrera dig på kursen direkt vid kursstarten. Kursen berättigar till studiemedel för veckorna 34 och 35. Ange i din ansökan till CSN att studierna startar den 19 augusti.
Preparandkursen startar måndag 19 augusti kl 13.15-15.00 i sal D025. Därefter fortsätter undervisningen ca: 4 timmar per dag enligt schema som kan ses via https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5058w0506vQQ1YZY5Q8Y08y4Z67Q7.html. Kursbok är senaste upplagan av:
- Matematik 5000 Kurs 1c Blå lärobok. Alfredsson, Bråting m.fl. Natur & Kultur. ISBN 9789127421608.
Boken kommer också till användning i den första matematikkursen på basåret.

Själva basåret börjar sedan med att vi under vecka 36-44 läser basårskurserna Biologi 1 och Matematik 3. Kurslitteratur för dessa är senaste upplagorna av:
- Biologi, Campus 1, Arvanitis, Hamza och Sundberg. Sanoma utbildning. ISBN 978-91-523-2040-2.
- Matematik 5000 Kurs 1c Blå lärobok. Alfredsson, Bråting m.fl. Natur & Kultur. ISBN 9789127421608.
- Matematik 5000 Kurs 2c Blå lärobok. Alfredsson, Bråting m.fl. Natur & Kultur. ISBN 9789127422537.
Dessutom kommer du behöva formelsamlingen:
- Formler och tabeller. Alphonce och Pilström. Natur & Kultur. ISBN 9789127422452.

Några tips:
- Köp kurslitteratur i god tid innan respektive kurs börjar.
- Sök studiemedel för hela läsåret.
- Under basåret behöver du en grafritande räknare men du kan vänta med att köpa en sådan. För dem som vill kommer vi att göra en gemensam beställning vid kursstart för att få bra pris.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Tomas Nilson
Programansvarig