Byggingenjör Hållbart byggande

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Byggingenjör Hållbart byggande och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är mycket glada över att du blivit antagen till Byggingenjör Hållbart byggande och vi ska göra vårt allra bästa för att du ska trivas under din studietid. Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig antingen direkt till mig eller till vår studentsupport (kontaktinfo nedan).

  • Utbildningsplan:
  • Programkod: TBYHG
  • Anmälningskod: B4011
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2019

Programmet startar med en första träff tillsammans med campusstudenterna den 2 september kl. 11.15-12.15 via distansutbildningsverktyget Zoom: https://miun-se.zoom.us/j/329936725 .

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5058w3507vQQ5YZYQQ8Y06y5Z639757.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Under förmiddagen den 2 september kommer du att få praktisk information, träffa dina nya klasskamrater och lärare och annan personal som är involverade i Byggingenjörsprogrammet. Du kan också ta del av Mittuniversitetets Byggingenjörsstudenter på Facebook.

Vi rekommenderar att du innan programmet startar läser en preparandkurs i matematik för att fräscha upp dina matematikkunskaper. Preparandkursen går vecka 34-35 och du hittar mer information om preparandkursen och anmäler dig på någon av länkarna nedan. Du får välja att läsa preparandkursen på campus eller distans oavsett om du är antagen till ett campus-program eller distans-program.
campus: www.miun.se/sommaren2019_ma015x_K4829
distans: www.miun.se/sommaren2019_ma015x_K4839

Preparandkursen är på tre högskolepoäng. Kursen berättigar till studiemedel för veckorna 34 och 35. Ange i din ansökan till CSN att studierna startar den 19 augusti och att du läser 33 högskolepoäng (hp) under höstterminen.

Preparandkursen startar 19 augusti kl. 09.15 via Zoom, länk: https://miun-se.zoom.us/j/904296787.

Information om Grundkursen i Byggnadsteknik
Välkomna till första byggteknikkursen på byggingenjörsprogrammet!

Jag heter Jonas Jonasson och är kursansvarig för Grundkursen i Byggnadsteknik, och här kommer lite specifik information för dig som är distansstudent.

Vi visar föreläsningar, sköter presentationer mm via ett distansundervisningsverktyg som heter Zoom. Det är förhållandevis enkelt och intuitivt att använda, men som med de flesta programvaror så kan det vara en del saker som man skall vänja sig vid, och det förekommer också ibland att ljud och bild skall ställas in för att fungera optimalt. (Du hittar information om hur du gör via sidan: miun.se/student/zoom ).

Det kommer att finnas möjlighet att kontakta mig via mail (jonas.jonasson@miun.se ), eller telefon 072-5818774 i anslutning till introföreläsningen.

Välkommen!

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hälsar dig återigen välkommen till oss och Byggingenjörsprogrammet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSusanne Lindström
Programansvarig