Byggingenjör Hållbart byggande

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Byggingenjör Hållbart byggande och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är mycket glada över att du blivit antagen till Byggingenjör Hållbart byggande och vi ska göra vårt allra bästa för att du ska trivas under din studietid. Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig antingen direkt till mig eller till vår studentsupport (kontaktinfo nedan).

Utbildningsplan: Byggingenjör Hållbart byggande

Programkod: TBYHG Anmälningskod: B4351
Ort: Östersund Studieform: Campus Studiefart: 100%
Start: Höstterminen 2019

Programmet startar med en introduktionsträff den 2 september kl. 11.15 i sal Q176 i hus Q på Campusområdet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5058w3507vQQ5YZYQQ8Y06y6Z639757.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation
Under förmiddagen, den 2 september, kommer du att få praktisk information, få träffa dina nya klasskamrater och lärare och annan personal som är involverade i Byggingenjörsprogrammet. Du kan också ta del av Mittuniversitetets Byggingenjörsstudenter på Facebook.

Vi rekommenderar att du innan programmet startar läser en preparandkurs i matematik för att fräscha upp dina matematikkunskaper. Preparandkursen går vecka 34-35 och du hittar mer information om preparandkursen och anmäler dig på någon av länkarna nedan. Du får välja att läsa preparandkursen på campus eller distans oavsett om du är antagen till ett campus-program eller distans-program.
campus: www.miun.se/sommaren2019_ma015x_K4829
distans: www.miun.se/sommaren2019_ma015x_K4839

Preparandkursen är på tre högskolepoäng. Kursen berättigar till studiemedel för veckorna 34 och 35. Ange i din ansökan till CSN att studierna startar den 19 augusti och att du läser 33 högskolepoäng (hp) under höstterminen.

Preparandkursen startar 19 augusti kl. 09.15 i sal Q233.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hälsar dig återigen välkommen till oss och Byggingenjörsprogrammet och vi hoppas att vi ser dig här i Östersund till hösten!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Susanne Lindström
Programansvarig