Civilingenjör i teknisk design

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Civilingenjör i teknisk design och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som är programansvarig heter Peter Glans.

Utbildningsplan: Civilingenjör i teknisk design

Programkod: TDESA Anmälningskod: J2061
Ort: Sundsvall Studieform: Campus Studiefart: 100%
Start: Höstterminen 2019

Programmet startar med ett upprop måndag 19 augusti kl. 10.15 i Fälldinsalen (N109) på Campus Sundsvall. Uppropet har obligatorisk närvaro. Anmäl därför eventuell frånvaro i förväg via mejl till cipr@miun.se för att behålla din plats på programmet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://tinyurl.com/tdesa19. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation
Den 19 augusti, samma dag som uppropet, så börjar även en preparandkurs i matematik. Preparandkursen är inte obligatorisk men vi rekommenderar starkt att du läser denna kurs för att fräscha upp dina matematikkunskaper. Preparandkursen är på tre högskolepoäng. Det behövs ingen särskild anmälan till den, utan du får registrera dig på kursen direkt vid kursstarten. Kursen berättigar till studiemedel för veckorna 34 och 35. Ange i din ansökan till CSN att studierna startar den 19 augusti och att du läser 33 högskolepoäng (hp) under höstterminen. Preparandkursen startar måndag 19 augusti kl. 13.15 i Fälldinsalsen (N109). För mer information om preparandkursen se separat välkomstbrev.

Du hittar även information inför programstarten via länken https://portal.miun.se/web/civilingenjor. Klicka på "Ny student" för information om uppropet, preparandkursen och kurslitteratur som du behöver. Tänk på att beställa kurslitteraturen i god tid innan kurserna börjar.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Hoppas att du får en bra studietid hos oss!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Peter Glans
Programansvarig