Civilingenjör i datateknik

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Civilingenjör i datateknik och som student vid Mittuniversitetet.

Och till dina förmodligen fem roligaste år i livet. Vi som är programansvariga heter Magnus Eriksson (främst för år 1-3) och Stefan Forsström (år 4-5).

  • Utbildningsplan:
  • Programkod: TDTEA
  • Anmälningskod: F2941
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2019

Programmet startar med ett tidigt upprop måndag 19 augusti kl. 10.15 i Fälldinsalen (N109) på Campus Sundsvall. Uppropet har obligatorisk närvaro. Anmäl därför eventuell frånvaro i förväg via mejl till cipr@miun.se.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom http://tinyurl.com/tdtea19. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Den 19 augusti, samma dag som uppropet, så börjar även en preparandkurs i matematik. Preparandkursen är inte obligatorisk men vi rekommenderar starkt att du läser denna kurs för att fräscha upp dina matematikkunskaper. Preparandkursen är på tre högskolepoäng. Det behövs ingen särskild anmälan till den, utan du får registrera dig på kursen direkt vid kursstarten. Kursen berättigar till studiemedel för veckorna 34 och 35. Ange i din ansökan till CSN att studierna startar den 19 augusti och att du läser 33 högskolepoäng (hp) under höstterminen. Preparandkursen startar måndag 19 augusti kl. 13.15 i Fälldinsalsen (N109). För mer information om preparandkursen se separat välkomstbrev.

Du hittar även information inför programstarten via länken https://portal.miun.se/web/civilingenjor. Klicka på "Ny student" för information om uppropet, preparandkursen och kurslitteratur som du behöver. Tänk på att beställa kurslitteraturen i god tid innan kurserna börjar.

Utbildningen fick god kvalitet (delad andraplats av sex civilingenjörsutbildningar i datateknik i Sverige) i UKÄ:s senaste utvärdering av studenternas prestationer, och den har just nu mycket god arbetsmarknad som systemutveckling, projektledning och forsknig. Men det är också en mycket krävande utbildning. Mittuniversitets upplägg innebär många yrkesrollsnära projekt, ofta i samarbete med näringsliv och forskare, och valbara kurser i slutet av utbildningen inom (preliminärt) bland annat maskininlärning, datorseende, distribuerade algoritmer och trådlös kommunikation.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Eller direkt till mig. Jag sitter i rum L431 och är vanligen på plats mellan kl 16.30 och 18.00 för att ge studievägledning, ta emot synpunkter och förslag kring utbildningen och svara på frågor.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMagnus Eriksson
Programansvarig