Maskiningenjör - produktutveckling

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Maskiningenjör - produktutveckling och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är mycket glada över att du kommit in på programmet och vi hoppas du ska trivas hos oss.
Programmet erbjuder kreativa metoder, tekniska utmaningar, produktutveckling och spännande projekt i nära samarbete med ledande företag inom sport och friluftsliv. Här i välkomstbrevet hittar du info om programstart, schema, registrering, mm. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Utbildningsplan: Maskiningenjör - produktutveckling

Programkod: TMPRG Anmälningskod: H4261
Ort: Östersund Studieform: Campus Studiefart: 100%
Start: Höstterminen 2019

Välkommen till programinformation den 2:a september kl 10.15 i sal O211 i hus O på Mittuniversitetets campus i Östersund. Vi kommer informera om utbildningsprogrammet och en del praktisk information som är bra att känna till när du studerar på Mittuniversitetet. Observera att det i schema också ligger kursintroduktion i Envariabelanalys 1 kl 10.15 men du ska alltså på programintroduktionen i O211.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50gQ0560YvQQ75Z8070Y0Zy9007363Y68Q775.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation
Högskoleingenjörsutbildningen Maskiningenjör - produktutveckling inleds med två kurser som heter Introduktion till maskinteknik och Envariabelanalys 1. Kurserna studeras på 50% studietakt från vecka 36 till 44. Introduktionskursen undervisas genom föreläsningar och studiebesök men innehåller också en hel del självstudier och grupparbete. Matematikundervisningen i envariabeleanalys består av främst föreläsningar och självstudier. På följande länkar finner du kursplanerna och listor på den kurslitteratur du bör införskaffa till dessa kurser.

Introduktion till maskinteknik:
https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=21772

Envariabelanalys 1:
https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=21685

Preparandkurs i matematik
Du som antagits till programmet har också möjlighet att läsa en preparandkurs i matematik som förberedelse inför studierna. Preparandkursen går vecka 34-35 och du hittar mer information preparandkursen och anmäler dig på någon av länkarna nedan. Du får välja att läsa preparandkursen på campus eller distans oavsett om du är antagen till ett campus-program eller distans-program.
campus: www.miun.se/sommaren2019_ma015x_K4829
distans: www.miun.se/sommaren2019_ma015x_K4839
Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144048529) i förväg då kursen är kort!

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en inspirerande och lärorik utbildning!
Om du har specifika frågor om programmet så får du gärna höra av dig till oss:

David Sundström,
programansvarig,
david.sundstrom@miun.se
och
Åsa Danvind,
studierektor,
asa.danvind@miun.se.

Välkommen!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

David Sundström
Programansvarig