Turismvetenskap GR (A), Naturturism, 7,5 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Turismvetenskap GR (A), Naturturism, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Hej och välkommen till distanskursen Naturturism vid Mittuniversitetet!

Så kul att du har valt att läsa denna kurs, jag hoppas att du kommer finna den intressant, lärorik och givande. Jag som är kursansvarig för denna kurs heter Kristin Godtman Kling och är doktorand i turismvetenskap. I detta välkomstbrev finner du information om vad du behöver göra innan dina studier kan börja.

Vi hörs!

Kursplan: Turismvetenskap GR (A), Naturturism, 7,5 hp

Kurskod: TR068G Anmälningskod: S4211
Ort: Östersund Studieform: Distans Studiefart: 50%
Kursperiod: 2019-09-02 - 2019-11-10

Denna kurs är en distanskurs utan fysiska träffar, vilket innebär att all undervisning sker via nätet. Tre arbetsdagar innan kursstart får du tillgång till kurshemsidan Moodle, där du finner information om kursuppgifter, seminarier, olika material osv. Glöm inte att registrera dig på kursen, se punkt 3 under "Innan studierna".

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Kursens examinationsuppgifter är två skriftliga inlämningsuppgifter, ett muntligt seminarium via nätet samt en avslutande hemtentamen. Den obligatoriska kursboken är Natural Area Tourism - Ecology, Impacts and Management av Newsome, Moore och Ross (andra upplagan) och det är viktigt att ni har tillgång till boken. Vi kommer även att använda oss av annat material via kurshemsidan Moodle.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen, varmt välkommen till kursen Naturturism! Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med er under hösten och hoppas att även ni gör det.

Hälsningar Kristin

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Kristin Godtman-Kling