Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem och som student vid Mittuniversitetet.

Vi gratulerar dig till att du valt ett spännande 3-årigt program och när du är färdig är framtidsutsikterna mycket goda. Som fritidslärare får du behörighet att arbeta i fritidshem och även behörighet att undervisa i ämnena Bild eller Idrott och hälsa i skolan.

Måndag 2 september kl 09.00 startar vi med upprop i sal C307. Kl 10.00-12.00 har vi en gemensam start tillsammans med alla andra lärarutbildningsstudenter, den äger rum på innergården på Grönborg. Redan efter lunch kl. 13.15 i sal C309 startar första kursen som har kurskod PE105G. Första veckan pågår till kl 15.00 på fredag, med olika kurs- och introaktiviteter, samt studentkårsaktiviteter.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom I följande länk kan du hitta schema för första kursen, kurskod pe105g: www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Vår Campus-distans form innebär att du studerar en vecka i månaden i Sundsvall och övrig tid studerar du på hemorten. Campusveckorna innehåller föreläsningar, seminarier, workshops, examinationer, m.m. Denna termin ges undervisningen vid campus Sundsvall v. 36, 41, 45, 51 och 03. Utbildningen är på heltid, vilket innebär att du kommer att ha svårt att kombinera utbildningen med arbete.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen till eller reservplacerad till, gå snarast in på www.antagning.se och lämna återbud. Det finns andra sökande som står som reserv som vill ha din plats. Hör gärna av dig till undertecknad om du har frågor!

Välkommen till Sundsvall och Mittuniversitetet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Enström
Mvh
Linda Enström
Programansvarig
Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem