Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du valt att studera lärarutbildningen hos oss vid Mittuniversitetet. Vår förhoppning är att du kommer finna utbildningen både intressant och lärorik! Jag heter Linda Eriksson och är programansvarig för Arbetslivsintegrerad utbildning (AIL) för Grundlärare åk 4-6. I det här brevet vill jag hälsa dig välkommen och ge lite information inför starten av utbildningen.

Utbildningen börjar vecka 36. Då kommer du att arbeta på din skola. Vecka 37 ses vi på Campus Sundsvall då du börjar dina studier. Vi ses för ett upprop samt program och kursintroduktion måndag den 9 september 10.15 i sal C329. Det är viktigt att du deltar vid detta tillfälle och den undervisning som är under hela veckan. Information finns också i välkomstbrevet för första kursen UVK I (PE107G).

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g70560YvQQ61Z8470Y0ZyQ006723Y67Q7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Utbildningen AIL innebär att du kommer studera 75% och arbeta 50%. Utöver vecka 36 och 37 då du påbörjar din tjänst och dina studier kommer sedan måndag, tisdag och fredag innebära arbete och vara förlagda på den skola där du har din tjänst. Onsdagar och torsdagar är utbildningsdagar då du har undervisning, läraktiviteter samt examinationer. Onsdagar och torsdagar är oftast förlagda till en Lärcentranod på någon ort i regionen. Vissa av dessa tillfällen kommer även innebära träffar på Campus Sundsvall. Du kommer att tillhöra en studiegrupp vid en av Lärcentranoderna beroende på vart du har din tjänst. Du förväntas även delta i den kommunikation som sker i lärplattformen Moodle samt kommunikation/träffar genom Bildkonferens samt Zoom som verktyg. En länk till den aktuella kurskonferensen i lärplattformen Moodle blir tillgänglig när du registrerar dig på den första kursen i programmet. Det kommer även vara självstudier samt grupparbete i utbildningen. Du kommer även att få arbeta med så kallade fältstudier kopplade till skolverksamheten.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi som kommer att arbeta med utbildningen ser fram mot att få träffa dig! Avslutningsvis jag uttrycka vår uppriktiga förhoppning om att du kommer att finna utbildningen givande och lärorik. Du är välkommen att höra av dig till mig med frågor om något kring programstarten eller utbildningen framstår som oklart.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Eriksson
Linda Eriksson
Programansvarig för AIL Grundlärarprogrammet med inriktning grundskolans åk 4-6 med NO/Teknik som inriktning.