Gästforskare inom Inbyggda Optiska Positioneringssystem

Institutionen för elektronikkonstruktion

Institutionen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Institutionens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Arbetsuppgifter
Forskningen inom projektet ger dig möjlighet att arbeta tillsammans i en större forskargruppen inom Inbyggda IoT System med forskning inom inbyggd djupinlärning samt olika tillämpningar som kopplas till tekniken. I din tjänst kommer du att arbeta med att utveckla, optimera och karakterisera metoder för volymetrisk videoövervakning baserad på djupinlärande teknik.

Behörighet och bedömningsgrund
Avlagd doktorsexamen inom elektronik, elektroteknik eller datavetenskap, med en inriktning inom bildanalys och maskininlärning. Förmåga att obehindrat kunna kommunicera muntligt/skriftligt på engelska är ett krav. Som gästforskare måste du ha din huvudtjänst på ett universitet utanför Sverige.

Forskningsmeriter bedöms utifrån omfattning och kvalitet hos publicerade artiklar. Tidigare erfarenhet inom bildanalys i kombination inbyggda system och maskininlärning samt personliga egenskaper är meriterande.

Anställning och tillträde: Tidsbegränsad anställning, 1 år på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information
Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig verksamhet, inkl. intyg över vetenskaplig meritering, fullständig publikationslista samt högst 10 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas. Kontaktuppgifter till minst två referenser som har god kännedom dig som person och dina meriter.

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Claes Mattsson claes.mattson@miun.se, Telefon, +46 (0)10 142 84 98, mobil, +46 (0)70 28 35 685, Universitetslektor Börje Nolin Borje.Norlin@miun.se. Se även STCs hemsida www.miun.se/stc.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2022-06-02.

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld. Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar. Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt. Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

• Anställningens omfattning

Heltid