Mötesplats Campus i Östersund slår nytt rekord

Mittuniversitetets största arbetsmarknadsmässa, Mötesplats Campus, lockar i år 300 studenter och 40-talet företag och organisationer i regionen till campus Östersund på torsdag.

MI7A0011.jpg

− Vi införde ett nytt koncept för tre år sedan och vi ser resultatet av det nu då vi lockar fler och fler deltagare varje år. Så sent som i förra veckan genomfördes evenemanget på campus i Sundsvall och även där var deltagarantalet i nivå med tidigare års rekord. Konceptet gör att den här dagen resulterar i många nya kontakter mellan våra studenter och företag i regionen samtidigt som vi kan utveckla arrangemanget varje år, säger Joakim Samuelsson, projektledare Mötesplats Campus.

Mötesplats Campus är en arbetsmarknadsmässa som genomförs två gånger per år och campus. Mässan gör att studenter skapar viktiga relationer inför framtiden, samtidigt som näringslivet ges en chans att fånga kompetensen de söker. Mittuniversitetets studenter diskuterar allt från jobb efter avslutad utbildning, extrajobb, praktikplatser eller examensarbeten med de deltagande företagen.

− I år ger vi arbetsgivarna chansen att ”sälja in sig” till studenterna redan innan själva mässan genom att ladda upp ett kort filmklipp i anslutning till sin presentation på vår sajt. Förhoppningen är att vi på så sätt kan skapa mer effektiva möten med studenter som redan vet vad de söker, säger Joakim Samuelsson.

Under dagen får studenterna mingla fritt med företagen och det finns även möjlighet att boka enskilda kontaktsamtal för att få mer utbyte.

Tid: Torsdag 17 oktober, 10.00-14.00
Plats: Hus G, ljushallen, campus Östersund

Media är välkomna att delta.

Läs mer om mässan och se vilka företag som finns närvarande här:
https://fus.miun.se/event/motesplats-campus-ostersund-191017/

Kontaktperson: 
Joakim Samuelsson, projektledare Mötesplats Campus, 010-142 82 36, joakim.samuelsson@miun.se