Riksidrottsuniversiteten besöker Östersund

Spara favorit 7 mar mars 2019

Mittuniversitetet får besök av representanter från Sveriges övriga riksidrottsuniversitet under torsdagen. Under mötet ska man bland annat diskutera en nationell strategi för idrottslig utveckling vid Sveriges lärosäten.

– Det här är viktiga diskussioner som ligger väl i linje med det arbete som vi har initierat på Mittuniversitetet. Det är glädjande att vi får stå värd för mötet och att vi dessutom kan erbjuda VM-tävlingar av yppersta klass, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Mötet är en del i utvecklingen av Riksidrottsuniversiteten under den pågående avtalsperioden 2018-2022 och representanter från samtliga RIU deltar. Deltagarna gavs också tillfälle att besöka forskningsmiljöerna på Nationellt vintersportcentrum och Sports Tech Research Centre.

– Vi vill ge dem en fullödig bild av hur vi arbetar med vår idrottsakademi och vilka forskningsstrategier som prioriteras framöver. Vi kommer självfallet också att fördjupa oss i vår profilering kring parasport, säger Agnes Wredenberg, idrottskoordinator på Mittuniversitetet.

Mötet avslutas med att deltagarna besöker VM-tävlingarna i skidskytte.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.