DIGG blev årets studentfavorit i Västernorrlands län

Fre 13 nov 10:41

DIGG, Myndigheten för digital förvaltning, blev den första arbetsgivaren i Västernorrlands län att få det nyinstiftade priset Årets studentfavorit. Priset lyfter fram arbetsgivare i Jämtlands och Västernorrlands län som spelat en viktig roll för studenter under studietiden.

Maja Parker - DIGG
Maja Parker, HR-specialist på DIGG, tar emot utmärkelsen vid Sundsvall Business Awards.

– Priset är viktigt och vi gläds över vinnaren och att det var god kvalitet på de nominerade. Det gäller att visa för studenterna redan under studietiden vilka möjligheter det finns hos arbetsgivare här eftersom studenterna bidrar med framtida kompetens och nya innovationer för tillväxt i vår region, säger Kristina Rådberg, arbetslivskoordinator vid avdelningen för Forsknings- och utbildningsstöd, Mittuniversitetet.

Priset delades ut vid Sundsvall Business Awards 12 november och motiveringen för 2020 års pristagare i Västernorrlands län, DIGG, lyder:

Priset Årets studentfavorit går till en nytänkande och modern arbetsgivare, som lyfter och visar ett stort engagemang för våra studenter. DIGG har på kort tid etablerat ett strategiskt samarbete med Mittuniversitetets studenter, med ett stort fokus på framtiden. Man vågar satsa på studenterna och tar till vara på idéerna som de tar med sig till verksamheten. Här blir studenterna mentorer för ledningsgruppen och man ser vikten av studenternas kompetens för verksamhetens utveckling. DIGG jobbar för att inkludera alla och arbeta som ett team. Den känslan har också förmedlats till studenterna som från start känt sig sedda och fått möjlighet att utvecklas.

– Det är ett väldigt fint pris att få! Vi tycker att det är jätteroligt att studenterna upplever att vi är viktiga för dom under studietiden. Men faktum är att studenterna har varit lika viktiga för oss i både projektet och i dialoger. Vi får mycket energi och kunskap av dem – saker vi tar tillbaka till vår verksamhet och vårt uppdrag, säger Maja Parker, HR-specialist på DIGG.

Årets studentfavorit delas ut vid företagargalorna i Sundsvall och Östersund och tilldelas en arbetsgivare, privat eller offentligt finansierad verksamhet, alternativt en ideell organisation som på olika sätt stöttat en eller flera studenter i samband med exempelvis praktik, VFU eller examensarbete.

Pristagarna utses av en jury bestående av representanter från Mittuniversitetet, Handelskammaren Mittsverige, Sundsvalls kommun samt studentkåren.

Jämtlands läns vinnare av Årets studentfavorit utsågs 5 november och priset tilldelades fastighetsbolaget Diös.

Kontaktuppgifter:
Kristina Rådberg, arbetslivskoordinator vid avdelningen för Forsknings- och utbildningsstöd, Mittuniversitetet, kristina.radberg@miun.se, 010-142 83 90