Gisela blev headhuntad till en digital träningstjänst

Ons 16 dec 2020 18:00

Efter en gedigen research om var i landet man bäst läser idrottsvetenskap föll valet på Mittuniversitetet och Idrottsvetenskapliga programmet i Östersund. Gisela, som är född och uppvuxen på Åland, tog sitt pick och pack och flyttade till Jämtland 2012. Här blev hon kvar.

Gisela Johansson

Läs mer om Idrottsvetenskapligt program

- Jag har alltid vetat att jag ville jobba med idrott och hälsa. Det som gjorde att jag valde Idrottsvetenskapliga programmet på Mittuniversitetet är att utbildningen är väldigt bred, man läser allt från nutrition till träningslära, säger Gisela Johansson.

2015 tog hon sin examen och fick jobb på Nationellt Vintersportcentrum som assisterade testledare på halvtid, samtidigt som hon läste magisterprogrammet. Efter det fick hon jobb som personlig tränare på ett av stadens gym. Tidigt i höstas blev Gisela uppringd av Frida Stein, grundaren av  MyMOWO, en digital träningstjänst, som behövde förstärkning.

- Jag tror att min styrka kommer från att jag har en gedigen utbildning. Sedan såg hon nog att jag är ambitiös och jobbar hårt.

Sedan förra året jobbar Gisela nu heltid på MyMOWO, vars grundidé är att träning ska vara tillgänglig för alla, alla tider på dygnet och oavsett förkunskaper. De finns som en sajt på nätet, men kommer snart även som app. Gisela jobbar främst med kundtjänst och personliga träningsprogram, men hon är också involverad i ett forskningsprojekt som Mittuniversitetet gör tillsammans med Östersunds kommun och bland andra MyMOWO. Forskningsprojektet syftar till att introducera vardaglig träning och studera vilka hälsoeffekter denna träning kan ge för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Som yngre sysslade Gisela med ridsport, i dag tävlar hon i OCR, Obsticle Course Race. Där gäller det att vara en stark löpare men även allsidig i styrka och smidighet.

- Det jag gillar med OCR är att det är utmanande och allsidigt och man ska vara bra på mycket. Det är så roligt att man inte märker att det är jättejobbigt.  


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2021-12-16