Emma fick fast jobb som reporter – redan innan examen

Tor 09 apr 2020 08:39

Det finns jobb i mediebranschen, och universiteten är ofta vägen in på redaktionerna. Emma Wallenius fick fast jobb som nyhetsreporter redan under utbildningen.

Foto av Emma som kombinerar journaliststudier med heltidsjobb.
Emma har fått heltidsjobb som reporter under studietiden.

Nyligen rapporterade vi om Daniella som fick vikariat under praktiken och nu kan vi berätta om Emma Wallenius som fått anställning på Tidningen Ångermanland (TÅ) redan under studietiden.

Emma går andra året på journalistprogrammet och jobbar dessutom sedan februari som reporter parallellt med studierna. – Jag valde TÅ för min första praktik och fick också sommarjobb där. Så när en tjänst blev ledig på tidningen så tipsade flera av personalen från redaktionen att jag borde söka till tjänsten, berättar hon.

Det gav utdelning och Emma fick en heltidstjänst på tidningen där hennes arbetsuppgifter är att både skriva artiklar och fotografera. Det är en speciell situation att kombinera jobb med studierna som kräver extra disciplin och planering.
– Jag jobbar varje dag förutom de dagar då det är obligatoriska föreläsningar så det blir många kvällar och en del helger med plugg, men det är det värt, säger Emma. Min arbetsgivare är mån om att jag ska klara av studierna. Dessutom är mina lärare och klasskompisar också väldigt förstående, fortsätter hon.

Emma fick verkligen en unik start på sin karriär som journalist med en pandemi som tar upp i princip all rapportering över hela världen. Även om tidningar just nu av den anledningen tvingas friställa personal så tror hon att efterfrågan på arbetskraft alltid kommer att vara stor.
- Jag tror att reaktionerna runt om i landet vill ha nyutexaminerade journalister, det finns alltid ett behov av duktiga reportrar, avslutar hon.

Läs mer om Journalistprogrammet


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2020-04-09