Fortsatt högt söktryck till Mittuniversitetet

Spara favorit 19 apr april 2017

Inför höstterminen 2017 har totalt 35 300 personer sökt en utbildning vid Mittuniversitetet. Det är det näst högsta antalet sökande i historien, detta trots ett färre antal utbildningar att söka och att söktrenden till högskolor och universitet i riket generellt minskar med två procent jämfört med förra året.

Ansökningstiden för att studera i höst vid universitet och högskolor gick ut den 18 april. De första siffrorna visar att cirka 35 300 personer har sökt en utbildning vid Mittuniversitetet innan sista ansökningsdagen passerade. Det är några hundra fler jämfört med 2016 och den näst högsta notering någonsin för Mittuniversitetet. Inför höstterminen 2015, då vi hade rekordsiffran 36 000 sökande, var utbudet större och det innebär att det är fler sökanden per plats i år.

Mittuniversitetet erbjuder inför hösten ett 80-tal olika programutbildningar och cirka 190 kurser. Antalet kurser inför hösten 2017 är ca 10 % färre jämfört med höstterminen 2016.

– Det är glädjande att vi behåller ett högt söktryck. Det kan ses som ett kvitto på att vi har ett fortsatt attraktivt utbildningsutbud. Ett högt söktryck underlättar det fortsatta arbetet med att ytterligare stärka utbildningsutbudet och höja kvaliteten, säger Anders Fällström, rektor.

Även antalet förstahandssökande till universitetet fortsätter att ligga på en hög nivå, även det den näst högsta noteringen hittills. Inför hösten finns cirka 9 965 förstahandssökande, vilket är i princip lika många som 2016.

– Vi arbetar systematiskt för att öka kännedomen och kunskapen om våra utbildningar och Mittuniversitetet och det har stärkt vår position. Sett över en längre tid så har vi ökat antalet sökande till utbildningarna, säger kommunikationschef Kicki Strandh.

För den som missade sista ansökningsdatum går det för vissa utbildningar att göra en sen anmälan. Sena anmälningar behandlas i mån av lediga platser på utbildningen. Se mer på www.antagning.se.

Programutbildningar med flest ansökningar (totalt antal sökande)

Beteendevetenskapligt program – (2 114)
Psykologprogram – (1 924)
Webbutveckling – (1 122)
Förskollärare – (1 095)
Sjuksköterskeutbildning – (1 029)

Kurser med flest ansökningar (totalt antal sökande)

Företagsekonomi GR (A), Organisation och ledarskap (7.5 hp) – (1 999)
Företagsekonomi GR (A), Ekonomistyrning (7.5 hp) – (1 803)
Företagsekonomi GR (A), Marknadsföring (7.5 hp) – (1 777)
Juridik GR (A)– Juridisk översiktskurs, 15 hp – (1 766)
Psykologi GR (A),  Introduktion till Beteendeterapi och kognitiv beteendeterapi (KBT) (7.5 hp) – (1 754)

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.