Mats Tinnsten föreslås bli ny rektor för Högskolan i Borås

Tor 04 okt 2018 15:33

I dag har styrelsen för Högskolan i Borås fattat beslut om att Mittuniversitetets prorektor för forskning, Mats Tinnsten, ska föreslås till regeringen att bli rektor för Högskolan i Borås. Regeringens beslut förväntas före årsskiftet.

Mats Tinnsten, prorektor
Mats Tinnsten har varit prorektor på Mittuniversitetet sedan 2012. Foto: Tina Stafrén.

Om regeringen följer högskolans förslag kommer Mats Tinnsten att tillträda som rektor vid Högskolan i Borås den 1 januari 2019. Hans förordnande blir på sex år.

Detta innebär samtidigt att han lämnar Mittuniversitetet där han varit prorektor sedan 2012. Mats Tinnsten är professor i maskinteknik med inriktning mot sportteknologi.

– Jag började som universitetsadjunkt på Högskolan i Östersund 1990 och slutar som professor vid Mittuniversitetet. Det har varit en fantastiskt lärorik, givande och trevlig resa. Mest kommer jag dock att minnas alla kompetenta, seriösa och trevliga människor som jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med, säger Mats Tinnsten.

– Det är tråkigt för vår del eftersom vi förlorar en person med lång erfarenhet från olika ledande positioner. Men, jag väljer också att se möjligheter i detta och en av dem är att jag hoppas att vi kan stärka samarbetet med just Högskolan i Borås. Vår målsättning är att ha Mats efterträdare på plats till 1 januari 2019, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Det nya uppdraget blir formellt klart först sedan regeringen fattat sitt beslut, men Mats Tinnsten ser redan fram emot sin nya roll och kommer att flytta till Borås.

– Det känns hedrande och ansvarsfullt att styrelsen föreslår mig och samtidigt väldigt spännande och inspirerande. Genom att lyssna och lära ska jag, tillsammans med medarbetarna, på bästa sätt fortsätta högskolans positiva utveckling. Dessutom ser jag fram emot att lära känna högskolans omgivande samhälle och arbeta för att ytterligare stärka den kopplingen, säger han.

Mittuniversitetets styrelse har påbörjat processen med att rekrytera en ny prorektor för forskning och därför tillsatt en rekryteringsgrupp och en samrådsgrupp med representanter från ledning, styrelse, studentkår och övriga personal.

Prorektorstjänsten blir placerad i Östersund som tidigare.

Kontaktpersoner:
Anders Fällström, rektor vid Mittuniversitetet, 010-142 86 40
Mats Tinnsten, avgående prorektor vid Mittuniversitetet, 010-142 83 30


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2018-10-04