Digitaliseringsministern besöker Mittuniversitetet

Spara favorit 16 apr april 2018
Digitaliseringsminister Peter Eriksson. Foto: Kristian Pohl.

Tisdag den 17 april besöker digitaliseringsminister Peter Eriksson Mittuniversitetet för att hålla en presentation på konferensen ”Digitalisering av industri och miljö – Informationsdriven affärsinnovation” som arrangeras av Mittuniversitetets forskningscenter STC och Bron.

Ministern är en av huvudtalarna och kommer under sin programpunkt att beskriva hur regeringens digitaliseringspolitik ska göra att Sverige blir bäst i världen på att nyttja digitaliseringens möjligheter. Efter föreläsningen träffar Peter Eriksson Mittuniversitetets studenter för en diskussion.

Under konferensen presenteras också nya forskningssatsningar för att stärka regionen inom digitalisering och informationsskapande mätteknik, däribland Brons Vinnväxtsatsning: Information driven business tranformation.

I Mittuniversitetets satsning inom Industriell digitalisering vill forskare utveckla nästa generations IoT-teknologi (Internet of Things) och etablera testbäddar för att visa effekterna denna teknologi kan ha för industri och offentliga verksamheter.

Med satsningen MiLo- miljön i kontrolloopen ska ny teknologi mäta miljöparametrar över stora områden. Det handlar om att mäta buller i industrier, föroreningar i vatten, mark och industrier för att skapa bättre underlag för att fatta beslut om åtgärder.

Ett antal företag och organisationer från regionen finns också representerade, till exempel SDC, Skogsbrukets Datacentral, som visar om hur man digitaliserar skogsdata från Sveriges alla skogsbolag och Hemab (Härnösand Energi & Miljö AB) som beskriver vilka möjligheter digitalisering skapar för en hållbarare utveckling.

Media är välkommen att delta under dagen och ministern finns tillgänglig för intervjuer.

Tid: 17 april, 9.30 -17.00
Plats: Grönborg, Sundsvall, Storgatan 73
Mer information och program: www.miun.se/digitaliseringskonferens

Kontakt:
Christine Grafström, kommunikatör STC, 010-142 84 10, christine.grafstrom@miun.se


Relaterade sidor:

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.