Vice statsministern besöker Mittuniversitetet

Mån 27 aug 2018 09:26

Tisdag den 28 augusti besöker vice statsminister Isabella Lövin Mittuniversitetet och risk- och krisforskningscentret RCR i Östersund.

Isabella Lövin
Vice statsminister Isabella Lövin. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

– Vi är verkligen glada över det intresse Isabella Lövin visar RCRs forskningsmiljö, med tanke på det stora behov som finns idag av att utveckla samhällets krisberedskap. Att få den här möjligheten att presentera vår forskning känns extra viktigt efter sommarens alla bränder, säger Erna Danielsson, centrumledare för Risk and Crisis research Centre, RCR.

Under besöket kommer vice statsministern att förevisas RCR Lab – det unika risk- och krislabbet som invigdes hösten 2017. Forskningslabbet är utrustat med teknik som kan simulera i stort sett vilka miljöer, händelser och situationer som helst med hjälp av bland annat 360 graders projicering, ljud- och ljuseffekter, vibrationer, dofter och rök. Detta möjliggör forskningsstudier, övningar, metodutveckling och utbildning i en kontrollerad miljö. Med hjälp av labbet hoppas RCR:s forskare kunna bidra till ett säkrare samhälle i framtiden.

Media är välkommen att delta under besöket.

Tid: 28 augusti, 08.30-09.15
Plats: Campus Östersund, Risk and Crisis research Centre, hus P

Intervjua Isabella Lövin:
 Efter förevisningen av krislabbet, ca 09.15-09.30, finns möjlighet att genomföra intervjuer.

 

Kontaktperson:
Hanna Liljendahl, forskningskommunikatör RCR, 010-142 87 91, hanna.liljendahl@miun.se


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2018-08-27