Mittuniversitetet fortsätter bedriva utbildning – på distans

Mittuniversitetet följer regeringens rekommendation och inför distansundervisning på samtliga utbildningar från och med onsdag.

35815391-dispersed-corona-viruses-with-dark-backgr.jpg

– Det är viktigt att konstatera att vi inte stänger ned våra utbildningar. Studenterna ska få sin undervisning och vi bedriver fortsatt utbildning, men från och med imorgon sker den inte på campus utan undervisningen övergår istället till distansundervisning så snart som möjligt, säger Anders Fällström.

Mittuniversitetets krisledningsgrupp sammanträdde på förmiddagen för att diskutera konsekvenserna av regeringens rekommendation att all undervisning på universitet och högskolor ska övergå till distansundervisning.

De viktigaste åtgärderna som vidtas på universitetet uppdateras löpande här: 
https://www.miun.se/medarbetare/gemensamt/medarbetarinfo/2020-2/coronanytt/

– Vår personal gör ett heroiskt arbete i rådande situation, men det kommer så klart att innebära ytterligarel prövningar för både personal och studenter, men vi påbörjade ju den här omställningen redan i slutet av förra veckan för att vara förberedda om det här beskedet skulle komma. Vi får verkligen nytta av den stora erfarenhet av distansutbildningar som vi har sedan många år, säger Anders Fällström.

Universitetet följer rapporteringen från ansvariga myndigheter och agerar i enlighet med deras anvisningar.

Vid frågor, kontakta:
Kicki Strandh, kommunikationschef Mittuniversitetet, 070-346 59 87