”Mitt i vetenskapen” – ny satsning på digitala frukostseminarier

Fre 05 jun 07:35

I sex nya, interaktiva seminarier lyfter Mittuniversitetet olika aspekter av hur forskning kan bidra med ny kunskap i den prövning som samhället genomgår under pandemin. Seminarierna rör resande, digitalisering, krisledning, foodtech, arbetsmiljön i vården och livslångt lärande.

Crisis

– Det är en ny satsning som vi tagit fram på kort tid eftersom vi ser att betydelsen av forskning kring viktiga samhällsfrågor förstärkts under den pågående pandemin. Vi har högaktuell forskning inom många områden och nu bjuder vi in alla intresserade att tillbringa en timme mitt i vetenskapen, säger Kicki Strandh, kommunikationschef på Mittuniversitetet.

Frukostseminarierna genomförs 15, 16 och 17 juni mellan 08.45-09.45. Varje dag genomförs två parallella, digitala seminarier inom olika ämnesområden och som deltagare bjuds man på föreläsningar, panelsamtal och chattrum där det är möjligt att medverka frågor och synpunkter.

– Vi har lyckats samla ett brett spektra. I seminarierna kan man ta del av hur resandet kan te sig efter Coronakrisen, forskning kring vårdpersonalens utsatta arbetssituation och olika aspekter av digitalisering och krisledning i pandemins spår. Men vi lyfter också in frågor som kompetensutveckling och livslångt lärande samt vad vi kan lära av krisen när det gäller vår livsmedelsförsörjning, säger Kicki Strandh, kommunikationschef på Mittuniversitetet.

 

Måndag 15 juni 08.45-09.45:
I en roddbåt till Kina – så reser vi efter corona - Robert Pettersson  
Hellre en rimlig jobbsituation än applåder - Erika Wall

Tisdag 16 juni 08.45-09.45:
När krisplanen inte ”går i takt med” verksamheten - Erna Danielsson
När varannan tugga är importerad mat – kan Foodtech öka svensk matproduktion och ge jobb i glesbygd? - Kristina Brink, Henrik Haller, Anna-Sara Fagerholm 

Onsdag 17 juni 08.45-09.45:
Samhället måste hitta nya former för livslångt lärande – och så här gör vi - Peter Öhman och Jimmy Jaldemark
Vad händer med krisledningen när den måste bli digital? - Erik Borglund

Kontaktperson:
Kicki Strandh, kommunikationschef Mittuniversitetet, kicki.strandh@miun.se, 070-346 59 87