Starta en blogg

Den här guiden vänder sig till dig som vill starta en blogg på Miun.se för att kommunicera med dina målgrupper.

Att skapa en blogg är ingen konst. Konsten ligger i att hålla den uppdaterad och levande. Dessutom ska den vara språkligt korrekt och helst lättillgänglig. För långa eller för krångliga texter är föga inbjudande. En bra grundregel är därför att alltid låta någon korrläsa dina blogginlägg innan du låter publicera dem.

 

Innan du börjar

Om bloggandet är en del av ditt arbete inom Mittuniversitetet så är det också här under miun.se som din blogg ska ligga. Tänk på att du måste publicera minst ett inlägg i månaden, annars är det ingen vits. Börja redan nu fundera över vilka frågor/ämnen du vill skriva om, eller varför inte göra en lista som du fyller på allt eftersom du får en idé. På så sätt har du alltid ett uppslag, även när idétorkan breder ut sig. Att läsa och interagera med andras bloggar är också ett sätt att få inspiration och bli en bättre bloggare.

 

Skapa en sida

För att lägga upp en blogg under miun.se måste du ha behörighet att redigera i vårt bloggverktyg som är WordPress. Har du inte det kan du vända dig till din fakultetskommunikatör eller till Kommunikationsavdelningen.

  

Mer information:

Har du fler frågor om hur du ska gå till väga, vänd dig till Krister Holm, redaktör för våra digitala kanaler.

 

Hjälpte den här guiden dig? Kommentera gärna!

Bloggportalen

Besök vår bloggportal och läs mer om våra bloggare

Till bloggportalen