Chef för FUS utsedd

Spara favorit 22 okt oktober 2018

Ludde Edgren har utsetts till chef för den nya avdelningen för forsknings- och utbildningsstöd, FUS, inom förvaltningen. Rekryteringen av chef för Avdelningen för infrastruktur, INFRA, är ännu inte avslutad.

Den nya avdelningen är en del av den omorganisation inom förvaltningen som rektor beslutat om.

Ludde Edgren kommer att börja sin tjänst den 7 januari 2019 och vara stationerad i Östersund. Under perioden den 1 november till den 6 januari kommer Kristina Rådberg att utses som tillförordnad chef.

Ludde arbetar för närvarande som chef på Forsknings- och innovationskontoret vid Göteborgs universitet. Där arbetar ett fyrtiotal specialister med stöd till universitetsledning, forskare och studenter kring forskningsfinansiering, innovation/nyttiggörande och juridik. Han är även tf områdeschef som inkluderar personal-, ekonomienheten och ett kansli med bland annat arkiv och registratur. Ludde har disputerat inom teoretisk fysik.

– Jag ser fram emot en intressant och spännande framtid på Mittuniversitetet där jag kan bidra med mina erfarenheter från ett annat lärosäte och arbete inom forskningsråd, säger Ludde. 

Ludde är ursprungligen från Värmland, har två barn och en fru bördig från Jämtland.
– Vi kommer vara bosatta i Östersund och jag har ett överdrivet intresse för långdistanslöpning. Så jag ser fram emot att komma lite närmare fjällen och lite närmare livet, berättar Ludde.

Status chef för Avdelningen för infrastruktur

Rekryteringen av chef för Avdelningen för infrastruktur, INFRA, är ännu inte avslutad. Därför kommer det att vara en tillförordnad chef från den 1 november till dess att den kommande chefen är på plats.  Anders Hallberg kommer att utses till tf chef för INFRA.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu