Installationsföreläsningar hedersdoktorer

Spara favorit 4 okt oktober 2019

Se årets installationsföreläsningar live.

Nästa vecka är det dags för Akademisk Högtid, i år i Sundsvall. Installationsföreläsningarna är som vanligt öppna för alla och de kommer även att sändas live. Under torsdagen 10/10 kommer en länk till sändningen finnas på miun.se/live

I år är fem personer utnämnda till hedersdoktorer:

Professor Luciana Duranti är verksam vid University of British Columbia, Vancouver, Kanada, och har sedan 1990-talet fokuserat sin forskning på de nya förutsättningar som gäller för arkivvetenskap i samband med digitaliseringen. 

Professor Paolo Mancini är en internationellt ledande forskare inom ämnesområdet politisk kommunikation och arbetar vid universitetet i Perugia, Italien. 

Doktor Per Simonsson är verksam i Västernorrland/Jämtland, en region präglad och dominerad av skog, vilket har stor betydelse för regionens identitet och ekonomi. 

Nya hedersdoktorer vid Fakulteten för humanvetenskap
Professor Martha Cleveland-Innes arbetar vid Athabasca University i Athabasca, Kanada sedan 2001. Hon nomineras för sin forskning inom distansutbildning och teknikstött lärande som bidragit till att göra Athabasca University till världsledande inom det fältet.

Mathias Fredriksson nomineras för sin roll i arbetet med att etablera praktiknära idrottsforskning inom vintersporter på Mittuniversitetet, och för sitt bidrag till att öka den vetenskapliga förståelsen av vad som fysiologiskt krävs för att kunna vara en av världens främsta skidåkare. 

Mer om hedersdoktorerna går att läsa här. 

Årets installations- och promotionshögtid hålls fredag 11/10 på Södra Berget.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu