Nytt nationellt avtal med tidskriftsförlaget Elsevier

Spara favorit 25 nov november 2019

Mittuniversitetets bibliotek har gått med i ett avtal med Elsevier som innebär att Mittuniversitetets forskare har möjlighet att publicera öppet i Elseviers tidskrifter utan någon extra kostnad.

Det nationella Bibsamkonsortiet har förhandlat fram ett nytt tre-årsavtal med Elsevier. Avtalet innefattar läsrättigheter till drygt 2000 tidskrifter i Science Direct samt obegränsat öppet tillgänglig publicering (OA) i förlagets hybridtidskrifter och öppet tillgängliga tidskrifter. Mittuniversitetets bibliotek har gått med i avtalet vilket innebär att Mittuniversitetets forskare har möjlighet att publicera öppet i Elseviers tidskrifter utan någon extra kostnad för dem (från och med januari 2020) samt att vi nu återigen har tillgång till alla artiklar publicerade sedan 1995 och framåt, även allt som publicerats under tiden sedan det tidigare avtalet sades upp (juli 2018).

Mer information om detta och andra nya avtal kommer i Medarbetarportalen framöver.

Läs mer i pressmeddelandet från Kungliga Biblioteket

Tillbaka till toppen