Prisad artikel av Daniel Carnerud

Spara favorit 29 aug augusti 2019

Artikeln ”25 years of quality management research - outlines and trends” har vunnit utmärkelsen Outstanding paper av vetenskapsförlaget Emerald publishing. Artikeln prisas för sin kvalitet och innovativa sätt att använda ”big data”.

I artikeln har Daniel Carnerud förutsättningslöst letat mönster i forskningsämnet kvalitetsteknik. Metoden har varit att låta ett datorprogram gå igenom abstracts i ämnet så långt tillbaka som till 80-talet.
– Utan datorkraft och en algoritm hade det helt enkelt inte varit möjligt att gå igenom den här mängden, säger Daniel Carnerud. 

Att låta en dator göra jobbet har inte varit så enkelt som det kanske låter. De olika förlagen har olika databaser och informationen presenteras på olika sätt. Programmet måste hela tiden anpassas efter en mängd olika förutsättningarna.
– Det är betydligt mer hantverk än till och med jag själv trodde.  Det är långt ifrån att bara köra.
 

Överraskande resultat
Själva resultat överraskade även det. Daniel Carnerud som har arbetat i konsultbranschen och trodde han skulle se mer trender i forskningen som rör kvalitetsteknik. Det artikeln visar är att det finns tydliga kärnämnen som sträcker sig över trettio år. Det skänker legitimitet till forskningsämnet och visar att det finns seriös tung forskning att använda i framtiden berättar Daniel.
 
Hur känns det att ha vunnit pris för din artikel?
– Kul så klart. Det är svårt att jobba på ett nytt sätt och jag upplevde en viss misstänksamhet mot arbetet med big data. Nu två år efter artikeln ursprungligen publicerades är folk nyfikna och vill veta mer.

 

25 years of quality management research - outlines and trends

 

 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu