Arbetsmiljö – temat i Ledningspodden

Att ”gå till och från jobbet” fast man jobbar hemma, afterwork via ZOOM och vikten av att ta ansvar för att ingen hamnar i digitalt utanförskap. Bland annat detta avhandlas i den senaste Ledningspodden om arbetsmiljöfrågor i Coronavirusets spår.

Personalbilder

− Det är en extraordinär situation vi befinner oss och det gäller att vi tänker och agerar på ett sätt som gör vår arbetssituation långsiktigt hållbar, säger Victoria Sjöbom, HR-chef.

I podden lyfter hon också ett antal andra viktiga aspekter för att säkra arbetsmiljön:

• de som kan arbeta hemma bör göra det för att ge plats åt de som, av någon anledning, inte kan arbeta hemma eller har ett jobb som gör att de bör vara på plats
  • glöm inte bort ergonomin – säkerställ att du har bra förutsättningar på ditt hemmakontor
  • tänk på att använda friskvårdstimmen
  • ta ansvar för ditt medarbetarskap – glöm inte bort att vi är sociala varelser

− Den som upplever att det är svårt att arbeta hemifrån ska ta kontakt med sin chef för att man tillsammans ska kunna diskutera om och hur situationen kan förbättras, säger Victoria.

I podden medverkar också Kajsa Falasca, prefekt vid Institutionen för medie- och kommunikationsvetenskap och Olov Hemmingsson, adjunkt vid Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap.

Här kan du lyssna till det senaste avsnittet.