Akademisk högtid skjuts fram till 2021

Som en följd av den pågående pandemin skjuts årets akademiska högtid fram till hösten 2021. Den kommer att slås ihop med nästa års högtid som genomförs den 7-8 oktober 2021 i Östersund.

_MP_0491.jpg

Universitetets ledningsgrupp har beslutat att skjuta fram årets Akademiska högtid.

– Vi vill ge alla medverkande bästa tänkbara inramning och väljer att flytta fram vår viktigaste högtid istället för att ersätta den med digitala alternativ. Förberedelsearbetet inför Akademisk högtid är omfattande och därför var det viktigt att fatta beslutet redan nu, säger Anders Fällström, rektor.

Alla som skulle ha bjudits in till att promoveras och installeras på årets Akademiska högtid; våra nya hedersdoktorer, doktorer och professorer, har kontaktats och informerats om beslutet och att de alla inbjuds att delta på högtiden 2021. Pristagare och stipendiater som brukar firas under högtiden kommer att kontaktas av dem som delar ut respektive pris och stipendium, och av representant på universitetet.

Från och med nu ligger fokus på att ställa om till att arrangera en akademisk högtid 2021 som kommer innehålla dubbelt så många medverkande, och fler gäster.

– Jag fortsätter att arbeta både med personer och grupper inom universitetet som bidrar till högtidens genomförande, och tillsammans med leverantörer i Östersund, för att skapa en högtid där alla medverkande och gäster får uppleva den festlighet och glädje dessa högtidsdagar brukar innehålla, säger Elin Rodin, ceremonimästare.

Akademisk högtid

Elin Rodin