Anställd åtalad för allvarligt brott

En anställd vid universitetet har åtalats för ett mycket allvarligt brott.

Sveriges rikes lag

Åtalet rör grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp/grovt sexuellt utnyttjande i totalt sex åtalspunkter. Det finns ingen koppling mellan åtalet och den anställdes roll på universitetet. Den åtalade är tjänstledig från sitt jobb.

Universitetets ledning och styrelse är informerade. Den anställdes närmaste kollegor är också informerade och har erbjudits stöd av företagshälsovård.

– Vi är chockade och mycket illa berörda. Det är en tragedi på alla sätt och vi gör vad vi kan för att stötta de kollegor som idag mår väldigt dåligt. I själva sakfrågan kan vi inte säga så mycket – det är rättsväsendets parter som i så fall får kommentera den delen och vi följer givetvis förloppet. Personen i fråga är tjänstledig från universitetet och det finns ingen koppling till personens roll på universitetet, säger Kicki Strandh, kommunikationschef.

Arbetet med eventuella åtgärder kring personens anställning på Mittuniversitetet tar vid när dom har fallit.