Välkommen till en digital inspirationsdag om hållbar utveckling

Mån 08 feb 10:42

Den 11 februari kl. 9-12 välkomnar vi alla medarbetare till en förmiddag i Zoom där vi kan inspirera varandra att utveckla vårt hållbarhetsarbete! Sista anmälan 10 februari!

Globala Målen

Anmälan: anmälan senast den 10 februari via formuläret nedan.

Plats: Digitalt via Zoom

Tid: 11 februari, 09.00 – 12.00

Moderator: Anna Longueville, lektor, proprefekt, Institutionen för ekoteknik och hållbart byggande

Agenda

9-9.10  Varför är det viktigt att vi på Mittuniversitetet arbetar med hållbar utveckling inom forskning & utbildning?
Anders Fällström, rektor

9.10-9.20 Vägen mot ett hållbart universitet
Lotten Glans Klimatstrategi och Hållbarhetsredovisning, några verktyg på vägen

9.20-10.45 Parallella diskussioner:

Utbildning och utveckling (Moderator: Malin Krook)

• Hållbar utveckling i utbildningen, goda exempel och idéer – Anna-Sara Fagerholm, Karina Göransson, Kristina Brink (DES)
  • HIMUV– Hållbarhet i Mittuniversitetets vardag – ett nytt ALP-projekt – Cathrine Gladh
  • Distansundervisning och distansarbete – arbetet med att utveckla digitala verktyg – Helena Wallskog (INFRA)
  • Levande campus och utveckla vår lärmiljö – Lars-Åke Mikaelsson (EHB)

Forskning för Agenda 2030 (Moderator: Bengt-Gunnar Jonson)

• Stjärnspäckat – Kajsa Falasca (MKV)
  • Forskningsfinansiärernas krav och perspektiv – Torbjörn Westerlund (FUS)