Fre 01 okt 17:07

Nyttja friskvårdstimmen, ta en lunchpromenad med kollegor du inte har träffat på länge, fika. Det är HR-specialist Jenny Gärdlunds tips till de som kanske tycker att den successiva återgången till kontoret tar energi.

Porträttbild på Jenny Gärdlund

Att sakta men säker återgå till Campus och kontoret kan innebära en del funderingar. Är det okej att ha mysdress även på kontoret? Om inte jeansen passar längre, vad gör man då? Stolen som lämnades på kontoret i början av pandemin är visst borta. Och var är högtalarpucken? HR-avdelningen får in många frågor från medarbetare just nu.

— Den vanligaste frågan är så klart den om hur återgången ska gå till. Om vi vill jobba hemifrån efter årsskiftet hur gör vi då, och har vi ett distansavtal. Der är de vanligaste frågorna, säger Jenny Gärdlund.

Hur vi successivt ska komma tillbaka till Campus från och med 29 september och fram till årsskiftet finns dokumenterat på medarbetarsidorna och kan annars besvaras av närmsta chef. På frågan kring ett distansavtal är svaret klart och tydligt, något sådant finns inte. Än.

— Diskussionerna om ett distansavtal har inletts med facken, det är en facklig fråga. Bara för att diskussionen är inledd är det inte säkert att det blir ett avtal, men det har påbörjats i alla fall.

Känns det jobbigt att vara tillbaka på kontoret igen så tipsar Jenny Gärdlund om att nyttja friskvårdstimmen och friskvårdsbidraget.

— Fika tillsammans, det ger mycket. Eller passa på att ta en promenad på lunchen med några kollegor som du inte har träffat på länge.

Vad gäller klädsel så är det upp till varje enskild medarbetare att välja lämplig garderob.