”Alla mina referenser handlar om Babblarna””

Tis 12 okt 07:22

Marlene Berg, kommunikatör och biträdande kommunikationschef, har både varit mammaledig och jobbat hemma under pandemin. Nu när hon är tillbaka gläds hon mest åt att få träffa vuxna människor igen.

Bild på en tjej med ljust hår som håller i ett barn

Att vara föräldraledig under en pandemi har varit speciellt, berättar Marlene Berg. Hon gick från ett tidspressat krisarbete med corona till att vara hemma och ta hand om den nya bebisen och de andra två barnen.

— Det bästa med att komma tillbaka till jobbet är att få träffa vuxna människor igen. Jag har bara pratat bebisspråk under ganska lång tid eftersom allting varit stängt. Alla mina referenser handlar om Babblarna och andra barnprogram, känns det som, säger hon.

Aha, så du har längtat efter ett vuxenperspektiv på tillvaron. Men finns  det något som du tycker är jobbigt med att börja sitta på kontoret igen?

— Jo, det är ju det här med att man måste hålla på och tanka bilen och skrapa bilrutor. Jag har visst fått fel på min motorvärmare också, jobbigt.

Bilar, ja, de kan ju vara besvärliga att ha att göra med. Kan du berätta något mer om ditt förhållande till bilen?

— Grejen är att jag inte har något problem med att pendla till jobbet. De där tjugo minuterna som det tar att åka hem är min återhämtning, och då är det fulsång på hög volym. Det gör att jag kan landa innan jag kommer hem och jag kliver på familjeskiftet igen.

Fattar. Om vi återgår till dina barnprogramsreferenser, är det något annat förutom språket som förändrats i ditt liv under pandemin?

— Det har flyttat in en katt. Han heter Alex Hermansson, döpt efter en programledare på Barnkanalen.