Återgången till campus under läsperiod 2

Tor 04 nov 2021 08:31

I september togs ett rektorsbeslut om möjlig återgång till campusundervisningen under läsperiod 2, om pandemisituationen så tillät. Med de lättade restriktionerna som infördes under hösten blev det möjligt att genomföra beslutet.

Forskare

Att ställa om till campusstudier mitt under en termin kan skapa ett och annat huvudbry, såväl för lärare som för studenter.
– Vi har verkligen full förståelse för att det är ett bekymmer. Vi har fått signaler både från de som vill återgå till campus och de som har en utmaning med boende, så det finns olika sidor av myntet, säger Eva Dannetun, prorektor och samordningsansvarig för coronagruppen.

För att underlätta återgången förlängdes därför möjligheten att välja campus- eller pandemianpassad undervisning höstterminen ut. Flera program har valt det anpassade alternativet. Programansvariga har tillsammans med prefekt hittat en lösning för varje enskilt program.
– Från och med vårterminen kommer alla utbildningar att åter ges utifrån rådande kursplan, det vill säga att campusutbildningar ges på campus och distansutbildningar ges på distans, förutsatt förstås att utvecklingen av pandemin fortsätter gå åt rätt håll, säger Eva Dannetun.

Till er som nu kommer tillbaka - varmt välkomna! Kom ihåg att råden om att stanna hemma när ni är sjuk, tvätta händerna ofta och undvika trängsel fortfarande gäller.

 


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2021-11-19