En fralla till lunch
Mån 25 okt 16:38

Forskningsrådgivare Nina Erkenstam, Grants Office, var inte glad när hon tvingades börja jobba hemifrån på grund av pandemin. Så här i backspegeln kan hon dock konstatera att det inte var så tokigt ändå. Det är ju rätt skönt med mysbyxor.

Bild på kvinna i vit blus och brunt halsband

Nina Erkenstam hade bara jobbat på Mittuniversitetet ett halvår när pandemin slog till och alla skulle börja jobba hemifrån. Surt, tyckte hon, som fortfarande var i färd med att lära känna sin nya arbetsplats och kollegor.

— Ja, jag var nog en av de få som inte uppskattade hemarbetet. Det är en dynamisk och händelserik miljö här som jag saknade när jag började jobba hemifrån. Men nu när jag är delvis tillbaka på jobbet så måste jag säga att det är en otrolig skillnad på effektivitet, hemma är man ju helt ostörd, medan det här på campus blir mer spontana möten.

Aha, du kanske rent av har bytt åsikt nu, så att du föredrar hemarbetet?
— Nej, jag tror inte det. Men om man ska sitta och skriva, till exempel, så är det nog mer effektivt att sitta hemma i lugn och ro. Och så äter jag faktiskt bättre lunch hemma. Jag vet att det är tvärtom för många, men när jag är på jobbet blir det oftast bara en ica-fralla till lunch.

Har hemmajobbet påverkat dig på något annat sätt? Du kanske har skaffat hund?
— Ha ha, nja, det kommer en faktiskt en valp om någon vecka. Men det är inte på grund av pandemin, utan resultatet av två års tjat från dottern. Vi orkar inte stå emot mer och nu har grannarnas hund fått valpar, så det passar bra. Däremot så har jag helt klart fler myskläder nu.

Så du har bytt stil?
— Jag kan säga som så att jag har investerat i en del mysbyxor, som jag kombinerar med att vara mer proper upptill. Det har ju till och med blivit ett mode av det, det kan man se i butikerna på stan – det har blivit mycket ”pandemikläder”.  Men på jobbet blir det fortfarande kostymbrallor för min del.

Där ser man. Har du någon spaning om den allmänna campusklädseln att dela med dig av?
— Ja, enligt hörsägen har campus Östersund en mer relaxad klädstil än Sundsvall. Här i Östersund är det många fleecetröjor och rutiga skjortor. Och det kan nog hända att det smyger in en och annan mysbralla också.

Tidigare intervjuer i serien "Tillbaka till campus"

Det är ju jättekul att få fika med någon intervju med Kristina Söderlund

Alla mina referenser handlar om Babblarna intervju med Marlene Berg 

Nu har jag dammat av jobbagrderoben intervju med Mikael Reberg

Tillbaka till campus intervju med Jenny Gärdlund