”Nu har jag dammat av jobbgarderoben”

Fre 01 okt 07:51

Nja, att sitta hemma och jobba är inget som Mikael Reberg vill hålla på med i längden. Inte minst med tanke på hur det påverkar midjemåttet. Han är redan tillbaka på campus nästan på heltid.

Bild tagen utomhus på Mikael Reberg
Mikael Reberg, pedagogisk utvecklare vid biblioteket

Mikael Reberg var nog bland de första att infinna sig på campus så fort beskedet om återgång kom. För han har saknat morgonpromenaderna och spontanmöten med arbetskollegor, berättar han.

— Nu är i princip jag tillbaka på campus fullt ut. Jag gillar att gå till och från jobbet, det är min motion i vardagen, och dessutom så tycker jag att det är bra att få den där ställtiden mellan jobb och fritid. Så det känns bra. Och ännu bättre känns det att äntligen kunna träffa folk spontant i korridoren igen, det blir lite social träning, säger han och skrattar.

Hur är det med klädstilen? Har den förändrats under hemmajobbandet?
— O ja! Jag har visserligen haft byxor på mig även hemma, men de har varit av en annan sort än de jag har på jobbet. Nu har jag fått damma av jobbgarderoben igen.

Men, hur var det nu med midjemåttet – passar kläderna fortfarande?
— Hm, som en effekt av min försämrade kondition så måste jag erkänna att svångremmen blivit lite för liten, och att jag behöver större byxor.

Förutom vikten av daglig motion – har du lärt dig något nytt under pandemin?
— Ja absolut. Jag tror att vi alla har lärt oss mer om onlinemötesverktygen i en mängd olika sammanhang. Jag har suttit i många märkliga möteslösningar och det funkar ju. Det mesta går att lösa även online.