Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten

Fre 19 nov 13:39

Folkhälsomyndigheten har gått ut med rekommendationer för att förhindra en förnyad smittspridning av covid-19. Det innebär bland annat att du behöver testa dig om du får symtom, även om du är vaccinerad.

De senaste veckorna har spridningen av covid-19 åter ökat runt om i Europa. För att inte samma utveckling ska ske även i Sverige har Folkhälsomyndigheten tagit fram nya rekommendationer. Det innebär att du bör testa dig för covid-19 om du har symtom, även om du är vaccinerad.

Det är är också fortsatt viktigt att den som har symtom på luftvägsinfektion liksom tidigare stannar hemma från arbete eller studier även vid negativt testsvar för covid-19. Det gäller både barn och vuxna även om symtomen är milda, och det gäller även vaccinerade, enligt Folkhälsomyndigheten.

Vid offentliga arrangemang inomhus som samlar fler än 100 personer kan deltagarna behöva visa upp ett vaccinationsbevis från och med den 1 december. Det berör dock endast personer över 18 år. Observera också att det inte kommer att krävas vaccinationsbevis för undervisning och tentamen.

Tills vidare fortsätter Mittuniversitetet med den successiva återgången till campus enligt rektorsbeslutet den 21 september. Läs om beslutet här.

Mittuniversitetet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, läs myndighetens senaste pressmeddelande här.