Mittuniversitetet berörs inte av nya restriktioner

Tor 09 dec 2021 10:43

De restriktioner och försiktighetsåtgärder som infördes den 8 december, är inte i första hand riktade mot lärosätenas verksamheter. Det framkom vid ett möte mellan Folkhälsomyndigheten och landets lärosäten.

Än så länge bedömer Folkhälsomyndigheten att undervisningen kan fortsätta på plats vid landets lärosäten. Man önskar att vi ska vara återhållsamma med offentliga föreläsningar och större samlingar. Universitetets lokaler kommer att vara fortsatt öppna, så att studenter kan sitta på campus och studera i stället för att trängas i studentrum. Vid symtom ska studenter naturligtvis stanna hemma.

Vad gäller uppmaningen att i viss utsträckning arbeta hemifrån, menar man att de personer som inte är nödvändiga för att upprätthålla normal verksamhet på campus kan arbeta hemma, i samråd med närmaste chef.

I övrigt gäller fortfarande att tvätta händerna ofta, hålla avstånd, stanna hemma om du eller någon i ditt hushåll är sjuk, samt låta testa dig, oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Läs tidigare nyhet om förändringar med anledning av pandemin

Läs folkhälsomyndighetens nya åtgärder från 8 december

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida