Regionala rekommendationer på campus Sundsvall

Fre 09 apr 14:40

Region Västernorrland har gått ut med regionala rekommendationer till följd av den ökade smittspridningen. De nya rekommendationerna innebär för oss att studenter och medarbetare bör använda munskydd där det finns risk för trängsel på Campus Sundsvall.

Illustration Coronavirus

Regionens rekommendationer gäller från måndag den 12 april fram till den 9 maj och innebär:

• Munskydd bör användas av personer födda 2004 och tidigare vid resor med kollektivtrafik, oavsett tid på dygnet, samt vid vistelser i offentliga inomhusmiljöer där risk för trängsel finns, till exempel köpcentra, butiker, apotek och serviceställen som bensinstationer och frisersalonger.
  • Alla bör avstå från onödiga resor, både inom och utanför länet. Måste resor göras så ska det ske så smittsäkert som möjligt. Den som får symtom ska kunna ta sig hem på ett säkert sätt.

För Mittuniversitetets medarbetare och studenter i Sundsvall gäller också:

• Undvik att vara på campus – du som kan ska arbeta eller plugga hemma.
  • Studenter och lärare som måste vara på campus för undervisning rekommenderas att använda munskydd. Detta gäller även om du har examination på campus. Munskydd kommer att tillhandahållas av läraren i kursen.
  • Lärare kan beställa munskydd av vaktmästeriet via mail: vaktmasteriet.sundsvall@miun.se. Beställda munskydd levereras ut i beställarens postfack.
  • För dig som rör dig på campus i övrigt rekommenderar vi att använda munskydd där det finns risk för trängsel.

Läs mer om Regionens nya rekommendationer här.

Frågor ställs till samordningsgruppen via eva.dannetun@miun.se