Dags för etapp 2 i kampanjen för att öka kännedom och kunskaper om Mittuniversitetet

Ons 30 jun 14:41

Under juli och augusti fortsätter vår kampanj för att öka attraktiviteten för Mittuniversitetet. 

Ta vara på din energi

Vi kommer att köra med repris av tre av de filmer som hittills är producerade – de tre som passar bra nu under sommaren. Den fjärde filmen, med klipp från skidbacke, kör vi repris på i vinter i stället. I sommar kommer vi att synas på TV4 Play och Youtube. Om du inte redan har sett våra filmer hittar du dem här på vår kampanjsida.

Under hösten är planen att producera fyra nya filmer som kommer att gå i kampanj under hösten och vintern och då växlar vi också upp och kommer att synas i fler kanaler. Mer information kommer tidigt i höst. Sen fortsätter vi att ta fram några till filmer under nästa år.

Hur har det då gått med filmerna i etapp 1 av kampanjen? Kampanjen pågick från 18 september – 14 mars med ett månadslångt uppehåll under januari-februari när studentrekryteringskampanj kördes. Under senare delen av våren pausade vi också varumärkeskampanjen eftersom vi har så stor synlighet ändå under våren genom våra studentrekryteringskampanjer.

Kanalerna YouTube, Facebook, TV4 Play, PlayAd (banners på premiumsajter) och Native (redaktionella köpta artiklar i främst digitala nyhetsmedier) har alla levererat höga siffror vad gäller exponeringar och engagemang. Detta tyder på att filmerna, och Mittuniversitetet som varumärke, väcker intresse hos målgrupperna. Det kanalval som inte gick så bra var bio, på grund av pandemin. Men vi har bara betalat för de kontakter som vi faktiskt fick tidigt i höstas och den budget som var dedikerade till bio styrdes om till andra kanaler. 

Några siffror ur uppföljningen från vår mediebyrå

Totalt sett genererade kampanjen över 15,7 miljoner visningar/kontakter.  

Native-artiklarna har läst 14 000 gånger med en genomsnittlig lästid på 48 sekunder, vilket är ett bra resultat. 

PlayAd har levererat väldigt många exponeringar av de kortare filmloopar (som man inte betalar något för) och filmerna har startats (aktivt klickats på) över 200 000 gånger, vilket också är ett bra resultat. 

Våra annonser på Facebook har också haft stor exponering och vi har fått över 120 000 visningar av filmerna (mäts på Facebook i hur många som sett minst 15 s av en film). 

Även på YouTube har vi fått höga siffror för såväl exponeringar som hur många som sett minst 30 s av filmerna. På YouTube har vi använt både 20-sekundersvarianterna och 60-sekundersvarianterna av våra filmer. Vi har fått över 400 000 visningar på 30 sekunder eller mer av filmerna och hela 170 000 har sett hela filmerna vilket motsvarar över 40%. Detta är ett väldigt bra resultat då 20-30% räknas som godkänt resultat. 

På TV4 Play fick vi över 850 000 visningar av hela filmerna, och resultatet för unika visningar (IP-adresser) var 470 000. Närmare 70 procent av visningarna var på Big-screen (TV-skärm) vilket är extra positivt då filmerna tar för sig ännu bättre när de ses i större format. Även YouTube konsumeras allt mer via TV-skärmar idag 

På bio hann vi få ca 75 000 kontakter innan vi styrde om till andra kanaler. 

Varje kanal har sina unika fördelar och är olika starka i olika målgrupper så därför ska inte resultaten ovan jämföras med varandra. Utan det är genom mixen av kanaler som vi når ut till vår breda målgrupp för kampanjen och ökar kännedom, kunskaper och attraktivitet. 

Mer information om syfte och mål med kampanjen finns i en tidigare medarbetarinformation. Eventuella frågor besvaras av KOM:s fakultetskommunikatörer eller projektledare Anna Ossung.