Du nyttjar väl ditt friskvårdsbidrag?

Tor 16 sep 10:22

Spelar du padel, lägger en förmögenhet på liftkort varje vinter, behöver massage efter timmar framför skärmen eller drömmer om en kurs i flamenco? Kom då ihåg att nyttja friskvårdsersättningen.

friskvård padel
Sandra Wåger, Annacarin Aronsson , Ronney Wickzell och Bengt Nilsson (ej med på bild) från KOM spelar padel tillsammans en gång i veckan. De delar på kostnaden för en uppbokad bana under hösten, en kostnad som täcks av friskvårdsersättningen.

Som anställd på Mittuniversitetet ges en friskvårdsersättning på max 2 500 kronor per år. Ersättningen gäller även dig som är till exempel sjukskriven eller föräldraledig. Dessutom har du som medarbetare rätt till 60 minuters friskvård per vecka vid heltidsarbete.

Vilka aktiviteter som erbjuds inom friskvårdsersättningen listas hos skatteverket. Agility, bastubad, fotbehandlingar, olika sorters hypnos, kallbad och ljusterapi är exempel på hur du kan nyttja bidraget.

Mer information om Mittuniversitetets friskvård hittar du under medarbetarsidorna. Friskvårdsersättningen ska registreras i primula, en guide till hur man gör det finns under förmånssidan.