Finalister i Årets studentfavorit 2021

Fre 24 sep 11:31

Tre arbetsgivare i Jämtlands län kan nu titulera sig som finalister i Årets studentfavorit 2021. Vi säger grattis till: Polismyndigheten, Swedbank och Tillväxtverket. Vinnaren delas ut på Guldgalan i Östersund den 11 november.

Guldgalan orange färg logotyp

De tre nominerade arbetsgivarna

De tre nominerade till Årets Studentfavorit i Jämtland är: Tillväxtverket, Swedbank och Polisen.

Priset Årets studentfavorit hyllar arbetsgivare i Jämtlands och Västernorrlands län som betytt mycket för studenter under deras praktik eller examensarbete. Priset i Jämtland delas ut av representanter från Mittuniversitetet och MittÖs på Guldgalan den 11 november. Finalisterna för Västernorrland tillkännages inom kort.

– Det är andra gången priset Årets studentfavorit delas ut och det är jätteroligt att se att vi fått in dubbelt så många nomineringar i år jämfört med förra året, säger Katarina Olsen, Gruppledare för Arbetslivsanknytning på Mittuniversitetet.

– Vi tycker att det är så inspirerande och kul att se att priset börjar etablera sig! Det är otroligt givande att prata med både studenter som nominerar och arbetsgivare som blivit nominerade om det arbete som görs hos arbetsgivare runt om i regionen, säger Frida Andersson, Studentkåren i Östersund.

Motivering till finalisterna

Polismyndigheten

”Genom att vara en prestigelös arbetsplats med högt till tak skapar polismyndigheten en öppen och trygg arbetsmiljö där nya idéer alltid är välkomna. De ser ett behov av att få in ung och ny kompetens inom myndigheten och tar därför tillvara på varje möjlighet att bygga nätverk och stärka relationen med universitetet, med insikten i att studenter är framtidens arbetskraft.”

Swedbank

"Swedbank värnar om ung och ny kompetens på ett föredömligt sätt genom att ge studenter chansen att utveckla och bredda sina kompetenser för att ta nästa kliv i karriären. Ledarna på Swedbank är flexibla och lyhörda, vilket gör dem till en attraktiv arbetsplats för studenter. Genom att investera i studenter säkrar Swedbank nutida och framtida behov av utbildad och kompetent arbetskraft.”

Tillväxtverket

”Tillväxtverket är ett föredöme i arbetet med studenter genom att ta tillvara på studenters idéer, kompetenser och personliga intressen. Detta skapar en attraktiv arbetsplats att testa och utveckla kunskaper samt få en god inblick i myndighetens verksamheter. Tillväxtverket jobbar hårt för att underhålla relationen till universitetets studenter med insikt i att de är framtiden.”

Om Årets studentfavorit

Priset Årets studentfavorit delas ut vid Guldgalan i Östersund och på Sundsvall Business Awards. Studenter nominerar arbetsgivare som de varit extra nöjda med under sin praktik eller sitt ex-jobb. Arbetsgivarna behöver vara verksamma inom Jämtland/Härjedalen eller Västernorrland och tre finalister väljs ut från respektive område.

Ett av kriterierna för priset är att vara en förebild i arbete med studenter. Vilket bland annat innebär att arbetsgivaren vågar satsa på studenter och tar tillvara på deras idéer och kompetens. Arbetsgivaren ska också vara nytänkande samt jobba hållbart och ha ett gott ledarskap.

Läs mer om Guldgalan på www.guldgalan.se